תזונה טבעית

תזונה טבעית טרייה – לחיים ארוכים ובריאים!

המזון היבש הומצא לפני כמאה שנה, מחקרים מראים שכבר אז החלו כלבים וחתולים לסבול
ממחלות רבות שלא היו מוכרות בשמן היום: סרטן, אובדן תיאבון, הפרשת נוזלים מהאף והעיניים,
שלשולים, דלקות, תולעים, בעיות עיכול ותופעות נוספות כגון ריח רע מהפה ואבנית על השיניים.
מחלות אלו נגרמו כתוצאה מהימצאות של כימיקלים, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים ודגנים
לא רצויים אשר התווספו למזון ומזיקים למערכת החיסון ובריאותו של הכלב.

מהי תזונה טבעית טרייה?

תזונה טבעית מבוססת על חלבונים מן החי בתוספת של פירות וירקות. המזון אינו מעובד וללא
חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם. למרות תהליך הביות של הכלבים והחתולים, המערכת
הביולוגית שלהם לא השתנתה ולכן מערכת העיכול שלהם מיועדת, גם כיום, לעכל בשר, ירקות
ופירות כפי שהטבע סיפק להם בעבר.

יתרונות של תזונה טבעית טרייה

* מקטינה פי שלושה את הסיכוי לחלות בסרטן (לפי מחקרים).
* שומרת על משקלו התקין של הכלב.
* שומרת על הוויטמינים ורכיבי המזון ולכן הם נספגים טוב יותר במערכת העיכול.
* קלה לעיכול, שומרת על הקיבה ומאפשרת יציאות קלות.
* שומרת על האנרגיה והחיונית של בעל החיים.
* מונעת ריח רע ושומרת על בריאות חלל הפה והחניכיים.
* מקטינה את נשירת הפרווה באופן משמעותי.
* שומרת על בריאות הפרווה ומעלה את הברק שלה.

ייחודיות המזון שלנו

המזון מיוצר בפיקוח ובאישור של משרד החקלאות לפי תקנות השירותים הווטרינריים
ובטכנולוגיות החדישות ביותר. אנחנו משתמשים אך ורק ב%100 בשר או דג טרי, ללא חומרים
משמרים, מייצבים או תחליפים. הבשר מגיע מספקי בשר מובילים בארץ, לא מדובר בשאריות,
אלא בחלקי בשר טרי ואיכותי הראוי למאכל אדם. לבשר אנו מוסיפים ירקות או פירות וכן
ויטמינים ומינרלים כדי ליצר מזון מלא. המזון עובר אידוי ולא בישול, זאת על מנת לשמור על
הערכים התזונתיים של חומרי הגלם מחד ולמנוע חיידקים כדוגמת סלמונלה. המזון נארז בתוך
שרוול מיוחד ומועבר להקפאה.

כיצד נחליף מזון יבש בתזונה טבעית טרייה
מומלץ להקפיד על מספר כללים:
• להתחיל עם מוצר קרניבור על בסיס חלבון שהכלב כבר מכיר (למשל אם אכל מזון יבש על
בסיס סלמון לבחור קרניבור עם סלמון).
• מומלץ לעבור לתזונה טבעית בצורה הדרגתית ולערבב את הקרניבור יחד עם האוכל היבש,
זאת על מנת לאפשר לגוף לסיים ולפלוט את שאריות המזון היבש ממערכת העיכול.
• את הארוחות יש להגיש בתדירות ומועדים כמו שאתם רגילים להגיש כיום.

הוראות שימוש ואחסון

• התייחסו למזון שלנו כפי שאתם מתייחסים לבשר שאותו אתם רוכשים עבורכם.
יש לשמור אותו בהקפאה.
• תוכלו לבחור אם להכניס את כל המארז למקפיא, או לחילופין להפריד בין היחידות
(חלק במקפיא וחלק במקרר).
• מומלץ להגיש את קרניבור בטמפרטורת החדר ולא קר (ולכן מומלץ להפשיר מחוץ למקרר
ולחמם מעט במיקרו או להפשיר במיקרו).
• מומלץ לחתוך עם מספריים ולא עם סכין את החלק העליון תחת הסיכה וללחוץ על השרוול
ליציאת הכמות הרצויה, עשו זאת מעל צלחת האוכל על מנת שגם הנוזלים יגיעו לצלחת
וכל הערכים התזונתיים ישמרו.
• ניתן לשמור את קרניבור במקרר עד 3 ימים מרגע שהופשר רצוי בקופסא אטומה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה